Interroll motoros görgők


Intelligens szállítópálya motoros görgőkkel

Az Interroll piacvezető a 24 V-os motorokkal hajtott görgők terén. Az Interroll RollerDrive and Controls koncepió egy egyszerű elven alapul: egy motor minden felhasználáshoz.

Az Interroll RollerDrive motoros görgő és vezérlők egy automatikus szállítópálya technológia részei. A RollerDrive-val hajtott rendszer alapvetően decentralizált, nincsen szükség központi hajtóműre. Emiatt biztosítható, hogy adaptálni lehet az egyedi követelményeknek megfelelően. Az Interroll RollerDrive motoros görgő egy 24 V-os egyenáramú, kefementes motort tartalmazó szállítógörgő, amelyet széleskörűen használhatnak a szállítópályáknál. A vezérlők széles spektruma lehetővé teszi, hogy rugalmasan és egyszerűen integrálhatóak legyenek a különböző rendszerekbe.

A RollerDrive azon az alapelven nyugszik, hogy a szállítópálya modulokból épüljön fel, és ütközésmentes termék torlasztást biztosítson. A hagyományos görgőspályákat állandóan futó 400V-os motorok hajtják laposszíjakon keresztül, attól függtlenül, hogy éppen aktuálisan mennyi terméket szállítanak. Ezekben az esetekben egy-egy adott zónát pneumatikus vagy elektromos vezérlők kapcsolnak le.

Ezzel szemben a RollerDrive által hajtott rendszerekben nincs központi meghajtás, minden egyes zónát a saját motoros görgője hajt. Ez lehetővé teszi, hogy egy adott szakasz leálljon vagy elinduljon önmagában is. Az előnye, hogy csak akkor hajt egy zóna, ha éppen terméket szállít, vagyis a tipikus 600-1800 termék per órás szállítások során óriási energiamegtakarítás érhető el, és emellett további előnyök a zajcsökkentés és kopáscsökkenés. Egy hagyományos rendszerrel összehasonlítva a RollerDrive rendszer akár átlagosan 50% energiamegtakarítást biztosít.

A motoros görgős megoldás nem csak új rendszerekhez tökéletes megoldás. Meglévő centrálisan hajtott pályákat is kényelmesen át lehet alakítani RollerDrive-val működőre. A legtöbb esetben a használt szállítógörgők cseréje sem szükséges. Minden egyes szállítási zónában egy görgőt kicserélünk RollerDrive-ra, és az Interroll vezérlőkkel a meglévő vezérlőrendszerhez csatlakoztatva a rendszerinfrastruktúra könnyen felépíthető.

Interroll EC310 motoros görgő

Az Interroll kefementes EC310-es motoros görgő hosszú élettartamú, és karbantartás igény mentes.

Technikai adatok:

  • teljesítmény: 32W
  • feszültség: 24 V (18 - 28 V közt megengedett)
  • névleges áram: 2,0 A
  • 9 féle áttétellel, 0,16 - 1,75 m/s
  • védettség: IP54 (opcionálisan IP66)
  • átmérő: D50x1,5mm vagy D51x2,0mm
  • max. hossz: 1500 mm
  • részletek a katalógusban az oldal alján